ابزار کار نگارگری

ابزار کار نگارگری در طول تاریخ مسیر رو به رشدی را طی نموده است .بصورتی که امروزه ابزار کار نگارگری به راحتی در اختیار همگان قرار می گیرد. اصلی ترین ابزار کار نگارگری ، سطحی است که این هنر بر روی آن اجرا می شود.

در گذشته از کاغذهای دست ساز برای اجرای این هنر بهره می بردند؛ اما اکنون می توان هم از کاغذهای دست ساز  و هم از کاغذهای معمولی معروف در بازار به نام آ چهار استفاده کرد .

در تکنیک نگارگری ،ابزار کار نگارگری از انواع رنگ های محلول در آب مانند گواش، آبرنگ، آکرولیک یا مرکب می توان استفاده کرد. حتی این امکان وجود دارد که از ترکیب این رنگ ها در اجرا بهره برد.

در کنار رنگ ها، معمولا ً ابزار کار نگارگری دیگری مانند  پالتهای ویژه ای معروف به پالت تخم مرغی برای ترکیب رنگ ها و نیز آب برای شستشوی قلم مو نیاز است.

نقاشی نگارگری ایرانی، هنری بسیار ظریف است؛ بنابراین برای طراحی اولیه طرح مینیاتور و نیز نگارگری ترجیح می دهیم که کار با مدادهای فشاری یا اتود با اندازه مغز مداد سه دهم(۰.۳) استفاده شود. همچنین برای رنگ آمیزی طرح از قلم موهای بسیار ظریف با موی طبیعی شماره یک بیشترین کاربرد را دارد.

یکی دیگر از ابزار کار نگارگری که برای محافظت از آثار مورد استفاده قرار می گیرد روغن  می باشد.

از آنجا که نقاشی ایرانی از استادان این هنر، نسل به نسل به دست ما رسیده است؛ آثار نگارگری ایرانی هم اکنون در موزه های ایران و نیز در موزه های سایر کشورها وجود دارد. برای سهولت کار، مجموعه تصاویر این آثار که به صورت اشیاء قدیمی با طرح های گل و مرغ و مینیاتور و به طور کلی نگارگری تهیه شده است.

نگارگری با توجه به وقت گیر بودن و ظرافت خاصی که به همراه دارد یکی از هنرهای هزینه بر ایرانی می باشد. چرا که این هنر تلفیقی از طبیعت و انتزاع می باشد.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X