مراحل آئینه کاری

مراحل آئینه کاری در هنری زیبا که از آئینه به آئینه کاری می توان رسید بسیار ابتدایی اما وقت گیر و در کنار کار ظرافت خاصی را به همراه دارد. این هنر زیبا که از دوره ساسانیان تولد یافت  از چسابندن قطعات آئینه به اشکال هندسی متفاوت بر روی سطح ایجاد می شود. سطح کاری که بر روی آن آئینه نقش می بندد سفال، چوب، شیشه ،… می تواند باشد.

مراحل آئینه کاری به صورت ابتدایی و صورت کلی بدین شرح میباشد:

در ابتدایی ترین مراحل آئینه کاری هنرمند ظرفی را که به عنوان سطح قرار می گیرد را به کمک سمباده به صورت تمیز و دقیق می سابد تا از هرگونه ضایعات و پستی و بلند هموار شود و به یک سطح کاملا صیقلی و یکدست دست بیابد. پس از طی این مرحله مقدماتی با پارچه ای کمی نم دار ظرف را از گرد و غبار پاک نموده و اجازه داده می شود این رطوبت جزیی برطرف شود. در  گام های بعدی مراحل آئینه کاری هنرمند طرح اولیه را بر رویظرف طراحی می نماید. در این قسمت اصلی ترین مراحل آئینه کاری تقسیم کردن آئینه ها مطرح می شود که به کمک سیم چین به قطعات کوچک و البته نامساوی صورت می گیرد. ( برای اندازه های هماهنگ، اول روی آینه  به وسیله رو خط کشی  تقسیم بندی می شود و سپس برش انجام می گیرد.) در پایانی ترین  مراحل آئینه کاری چسب چوب را بر روی سطح کار ریخته و جز جز آئینه های برش خورده را بر روی آن چسبانیده  . پس از خشک شدن که در حدود ۲ الی ۳ ساعت  زمان میبرد نوبت به مراحل آئینه کاری ملات گیری میرسد.

برای ملات گیری پودر مل را به اندازه سه قاشق غذا خوری و یک قاشق چایخوری رنگ پودری مخلوط کرده . (رنگ پودری خشک که بشود، تیره تر می شود به همین دلیل باید به مقدار کم ریخته شود. یک قاشق سیمان سفید هم اگر باشد که عالی می شود. (سیمان سفید یا پودر سنگ فرق ندارد )

را با آب و چسب  مخلوط نموده و زمانی که حالت خمیری پیدا نمود ترکیب بدست آمده را بر روی کار کشیده و پس از خشک شدن با دستمالی نمدار سطح را تمیز نموده و این کار مجدا  تکرار می شود تا سطح کار پوشیده شود و درزها کاملا پوشانده شوند.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X