۱۰ فروشگاه برتر صنایع‌دستی در ایران

چه ویژگی هایی ظروف مسی را از سایر ظروف متمایز می کند؟

امروزه یکی از دغدغه های خانم های خانه دار این است که بهترین ظروف برای طبخ غذا کدامند؟ کشور ما از گذشته دارای صنایعی است که می توانند  ما را در این زمینه بی نیاز کنند. در این نوشته سعی ما بر این است که در مورد مزایای استفاده از ظروف مسی اطلاعاتی را در اختیار شما بگذاریم.

توصیه ی پزشکان

برای تسکین درد مفاصل، پزشکان توصیه به بستن دستبند از جنس مس می کنند زیرا با این کار یون های آزاد شده مس، جذب پوست شده و بدن را نسبت به این ماده بی نیاز می کنند. همچنین فلز مس خواص ضد باکتریایی دارد و یکی دیگر از مزایای استفاده از ظروف مسی جلوگیری از به وجود آمدن بیماری ها است.

مزایای ظروف مسی

این فلز نه تنها از نظر پزشکی توصیه می شود، بلکه استفاده از آن مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

حرارت یکنواخت:

در ظروف مسی بر خلاف اکثر ظروف، حرارت به سرعت به کل ظرف میرسد و به صورت یکنواخت همه جای ظرف حرارت دارد.

صرفه جویی انرژی:

مس به سرعت گرم می شود. بنابراین در مصرف انرژی گاز صرفه جویی می شود.

دوستدار محیط زیست:

مصرف ظروف مسی از دو جهت در حفظ طبیعت اهمیت دارد. اول این که مس به صورت طبیعی در طبیعت یافت می شود و پس از استفاده کاملا قابل بازیافت است. و نیز فلز مس به خاطر این که سبب کاهش مصرف انرژی می شود، در مدت طولانی سبب کاهش انرژی مصرف شده می شود.

عمر طولانی: ظروفی که از این فلز ساخته می شوند، نسبت به ظروف تفلون عمر طولانی تری دارند. زیرا با از بین رفتن لایه ی رویی ظروف تفلون، این ظروف غیر قابل استفاده می شوند. در حالی که با از بین رفتن لایه ی قلع روی ظروف مسی، می توان دوباره آن ها را با سفید کاری باز هم از ظروف مسی استفاده کرد.

نحوه ی استفاده و مراقبت از این ظروف

هنگام پخت غذا، به علت سرعت گرم شدن زیاد مس باید از شعله ی کم استفاده کرد. در اولین بار استفاده از این ظروف هم باید مقداری شیر در آن ها جوشیده شود تا هم ضد عفونی شوند و هم از سیاه شدن زودتر از موعد این ظروف جلوگیری شود. بعد از پخت غذاهای ترش یا ریختن آب کلردار در این ظروف، ممکن است لکه های سیاه رنگی پدیدار شوند که ضرری برای بدن ندارند اما در صورتی که قلع از روی ظرف پاک شود و قرمزی مس مشخص شود باید آن را سفید کنیم.

طریقه ی تمیز کردن قسمت بیرونی ظروف در خانه:

  • در روش اول شما می توانید مقداری آبلیمو را با کمی پودر لباسشویی مخلوط کنید و با اسفنج نرم بیرون ظرفتان را به وسیله ی آن تمیز کنید.
  • در روش دوم لایه ای از سس گوجه فرنگی را به قسمت بیرونی ظرف بمالید و صبر کنید چند دقیقه روی آن باقی بماند. بعد با یک دستمال نرم محکم روی ظرف بکشید تا سفید شود.
  • با استفاده از مقداری جلاسنج روی ظرف را بپوشانید، ۵ الی ۱۰ دقیقه بگذارید در این حالت بماند. با دستمال نرمی جلاسنج را از روی ظرف پاک کنید سپس با یک دستمال زبر محکم روی ظرف بکشید تا کاملا تمیز شود.

چکیده:

مس از زمان های گذشته مورد استفاده ی ایرانیان بوده است. مزایای استفاده از ظروف مسی بسیار فراوان است. از نظر پزشکی از دردهای مفاصل جلوگیری می کند و ضد باکتری است و از نظر مصرفی حرارت را به صورت یکنواخت در سطح ظرف پراکنده می کند, چون به خوبی گرما را به غذا منتقل می کند سبب جلوگیری از اتلاف انرژی می شود، از طرفی هم قابل بازیافت است ، پس برای محیط زیست بی ضرر است و در آخر عمر طولانی ای دارد واستفاده از آن به صرفه است.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X