روش کار مسگری

روش کار مسگری در مراحل اولیه برای همه ی ظروف یکسان بوده است اما مراحل دیگر برای هر یک از ظروف به خصوص و منحصر به فرد می باشد. در این مقاله به بررسی مراحل به صورت جزییی می پردازیم:

ظروف مسی در حال حاضر با استفاده از ورق مس و روش چکش کاری گرم و سرد ساخته می شود که مهمترین مراحل کار به اختصار عبارتند از: فرم دهی ورق مس به روش چکش کاری ، دندانه دار نمودن لبه هایی که به هم متصل میشوند، باز کردن دندانه ها به روی هم، چفت نمودن و چکش کاری آنها، اضافه نمودن بار (تنه کار و برنج ) و گرم نمودن وچکش کاری مجدد آن.

ابتدا ورق مسی را با توجه به ظرفی که در نظر گرفته شده است   به اندازه های مختلف برش می دهند . بعدورق برش داده شده را  روی سندان با ابزارهای مختلف حالت می دهند و جاهایی که به هم وصل می شوند بصورت نرو ماده (قورد آغزی ) برش میدهند  در مرحله سوم روش کار مسگری  آن را بوسیله تنه کار با حرارت جوش (قیناق ) میدهند. سپس ظروف آماده شده را با اسید شستهو در انتها  آنرا بصورت چرخشی حرارت داده هنگام چرخش یکمی پودر لحیم (نشادر ) آغشته به پنبه برروی مس بصورت پراکنده اضافه می کنند تا رنگ مس سیاه شود برای قلع کردن یا سفید کردن مس وقتی مس سیاه شد ( پودر لحیم حالت روانکاری لحیم را انجام می دهد ) بهش قلع می زنند بعد با پنبه قلع را به بدنه مس می مالند و در مرحله آخر  بعد از اتمام قلع آن را در آب خنک کرده سپس جهت تمیز کردن ظروف مسی که پودر لحیم در آن وجود دارد و نیز سمی است با گل تمیز شستشو می دهند. ظرف شما آماده تحویل می باشد. اما ناگفته نماند تمامی این مراحل در نوشتار کوتاه است و از دردسر ها و سختی های مراحل و روش کار مسگری صحبتی به میان نیامده است.

 

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.