آموزش مرحله به مرحله هنر فیوز گلاس یا هم جوشی شیشه

هنر فیوز گلاس در صنعت تزیین شیشه کاربرد دارد و یکی از زیباترین هنرهای تزیین شیشه و دکوراتیو در جهان به حساب می آید. در این هنر تکه های شیشه را روی هم قرار می دهند و در کوره حرارت می دهند تا به هم جوش (فیوز) بخورند.

هنر فیوز گلاس

در این نوشته می خواهیم به معرفی روش کار در این هنر بپردازیم. ابزاری که معمولا برای این هنر لازم است عبارت است از: کوره، پرایمر (جداکننده)، قالب، الماس مخصوص برش ، دستکش حرارتی و… .

طریقه ی ساخت

مرحله ی اول:

پس از انتخاب طرح باید شیشه ها را در اندازه های مورد نظر با دقت برش دهیم. این کار نیاز به مهارت دارد. بااینکه شیشه زمانی که به کوره برده می شود دچار کمی اعواج و به هم ریختگی می شود و این موضوع کار را زیباتر می کند، اما برش شیشه اهمیت زیادی دارد و هنرجویان این رشته در ابتدا باید این مهارت را بیاموزند و با تمرین زیاد در خود تثبیت کنند.

توجه ما در این مرحله باید بر این باشد که شیشه های فیوز باید ضخامتشان از بیس کار کمتر و یا حداقل یکسان با آن باشد مثلا اگر ضخامت شیشه در بیس کار ۷ میلی متر است، ضخامت شیشه های فیوز باید ۷ میل و یا کمتر از آن باشد. نکته ی دیگر این است که قطعات انتخابی باید با شیشه ی زمینه همفاز باشند تا یکدیگر را دچار تنش نکنند.

مرحله ی دوم:

رنگ کار در این هنر ممکن است به دو روش به دست بیاید. یا از شیشه های رنگی به عنوان شیشه های فیوز استفاده می شود و یا در حین کار از رنگ استفاده می کنیم. رنگ هایی که در این کار استفاده می شوند رنگ هایی هستند که در دمای بالا کاملا نفوذ می کنند در درون شیشه و در هیچ شرایطی حتی شستشو یا خراش هم پاک نمی شوند.

رنگ شیشه به طور معمول در بازار به صورت پودری یافت می شود و باید با روغن مخصوص این کار مخلوط شود. برای کنترل غلظت رنگ می توان از تینر استفاده کرد. برای این که طرح مورد نظر را به دست آید، میتوان از قلم مو یا پیستوله استفاده نمود.

مرحله سوم:

در آثار فیوز گلاس غیر از شیشه هایی که برش خورده، می توان از انواع دیگر شیشه نیز استفاده کرد. مانند:

شیشه خرده:

انواع شیشه ضایعاتی یا شیشه رنگی فلوت را بعد از خرد کردن می توان بر اساس طرح مورد نظر روی کار فیوز کرد.

خرده شیشه سکوریت:

قطعات شیشه سکوریت به علت گذراندن مرحله ی سکوریت، بعد از خرد شدن بسیار ریز می شوند و شکل زیبایی دارند.

از دیگر موادی که می توان در این کار استفاده کرد، تیله های شیشه ای، بریده هایی از ورق مس و نوارهایی از شیشه است که به صورت نازک برش داده ایم.

مرحله ی چهارم:

در این مرحله به آرامی و به صورتی که قطعات شیشه جا به جا نشوند، کار را داخل کوره قرار می دهند. معمولا سطح داخلی کوره از مواد نسوز پوشیده شده است اما باز هم برای محافظت بیشتر از سطح کوره، ابتدا پودر تالک پاشیده می شود و بعد، کار داخل کوره گذاشته می شود.

مرحله پنجم:

اکنون با دقت به نمودار حرارتی کوره می توان دو نوع فیوز به دست آورد. در نوع اول شیشه ها کاملا به هم می چسبند اما لبه ها باقی می مانند در این دسته کارها دفرمگی کمتری اتفاق می افتدو اما در دسته ی دوم فیوز به طور کامل است و شیشه ها به پونه ای در هم فرومی روند و یکدست می شوند که کاملا تغییر شکل می دهند.

چکیده

هنر فیوز گلاس از زیباترین هنرهای تزیین شیشه در جهان است که برای خلق آن معمولا از تکه های ریز شیشه بر روی یک بیس شیشه ای کمک گرفته می شود. پس از چیدمان شیشه ها، کار به کوره برده می شود و شیشه ها به هم می چسبد. از این هنر در ساخت انواع ظروف، دیوار کوب، شیشه های تزیینی درب و پنجره و … استفاده می شود.

گذاشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X